mandag den 30. december 2013

Barnevognskæde til klumpen


Da jeg faldt over denne hæklede flyvemaskine hos filihunkat (http://filihunkat.blogspot.dk/2013/07/lille-hklet-fly-diy.html?m=1) vidste jeg at jeg var nødt til at lave sådan en til klumpen til en barnevognskæde. 

Ud over flyet har jeg fundet en opskrift på nogle rigtig fine skyer som skal hænge på hver sin side af flyvemaskinen. Men mere om det når barnevognskæden er færdig. 

lørdag den 21. december 2013

3 mdr til klumpens fødselsdag

Idag er der præcis 3 mdr til termin. Det er godt nok lidt mærkeligt at tænke på. På en måde synes jeg tiden går VANVITTIG langsomt men på den anden side er kun 3 mdr tilbage og det kan jo hurtigt gå! 
En af grundene til at jeg synes tiden går langsomt er selvfølgelig at jeg glæder mig helt vildt til at møde og lære min lille klump at kende. Men en anden grund er også at det der gravid bare ikke lige er mig. Har døjet rigtig meget med hovedpine gennem hele graviditeten og gør det stadig. Nogle dage er værre end andre og der er da også dage ind imellem hvor jeg ikke har hovedpine og egentlig godt kan nyde at være gravid. Men synes godt nok de fleste dage er lidt en kamp at komme igennem. Det har desværre også resulteret i at jeg for nyligt blev sygemeldt resten af graviditeten, hvilket jeg til at starte med bare synes var et kæmpe nederlag men kunne også mærke på mig selv at hvis jeg ikke skulle ende helt nede i kulkælderen inden barsel så var jeg nødt til at sætte mine forventninger til mig selv lidt ned og acceptere at jeg ikke kan overskue alt det jeg kunne før graviditeten! Og ikke mindst lytte til min krop når den siger fra når jeg vil mere end jeg kan holde til. Men synes godt nok det er svært at acceptere og kæmper stadig med daglig dårlig samvittighed og en følelse af at det er et nederlag. Men er heldigvis også kommet dertil hvor jeg tænker at jeg er nødt til at tage mig lidt at mig selv (ikke mindst for klumpens skyld) for at det ikke skal ende med en efterfødselsreaktion og for at jeg mentalt bliver så klar som muligt til at tage mig af min lille søn når han kommer til verden om præcis 3 mdr ;)


Nå nok om det alvorlige (det fylder rigeligt inde i hovedet - det skal ikke fylde bloggen også ;) ) nu til noget lidt sjovere har nemlig haft lidt tid ved symaskinerne i dag og det kom der et par små leggins og en så fin dragt ud af. Elsker stoffet til dragten. Skal helt sikkert have syet en body i det også :)


torsdag den 19. december 2013

Tur til den gamle by

Idag har jeg været med min søster og forældre (mændene blev hjemme og arbejdede) en tur i den gamle by i Århus. Jeg har mange gode minder derfra fra da vi var børn og glædede mig derfor rigtig meget til at komme derind igen og se juleudstillingerne. Jeg var derinde med manden min og søster og svoger for ikke mere end 2-3 måneder siden, men håbede på at det var helt anderledes nu hvor der var pyntet op til jul. Om det var fordi vi for meget nyligt havde været der eller hvad ved jeg ikke men blev simpelthen så skuffet! Det eneste juleagtige var et juletræ hist og her i udstillingerne og lidt mere julede kager i bageren. Jovist det var vældig hyggeligt og dejligt med tid med familien men havde bare forventet lidt mere!

Men vi havde en dejlig dag og hyggede med varm kakao og julesmåkager :)
 
Efterfølgende tog vi ind til centrum og fik frokost inden turen atter gik mod det midtjyske igen. Det vat en dejlig men lang dag. Var så træt som sjældent før da jeg kom hjem efter en hel dag udenfor comfortzonen der kaldes hjemmet som for tiden er en dejlig overskuelig zone for min gravide krop og sind. Godt at dagen i morgen står på afslapning og rehabilitering! :) Og måske lidt tid ved symaskinen ;)

tirsdag den 17. december 2013

Body-produktion

Dagens syning har stået på at få syet nogle af de body´er jeg har haft liggende klar i et lille stykke tid nu. Og det er der blevet de her fine body´er ud af:





Bodyerne er syet efter et nyt mønster jeg har læst på laralils blog skulle være rigtig og den virker også til at være fin men har jo stadig ingen at prøve dem på. Ihh altså!! Kom nu ud klumpen! 

Han bliver verdens fineste baby min lille klump! Kan slet ikke vente til at se ham i alt det tøj jeg har syet til ham.

I går aftes fik jeg desuden syet dette fine handklæde til ham:

Den er lavet med inspiration fra Laralils DIY. 

søndag den 15. december 2013

Søndagssyning

Fik lidt tid ved symaskinen idag...og det kom der lidt mere kluns til klumpen ud af.
 
Den første dragt er syet efter et ottobre mønster og det andet efter et mønster jeg fandt i en eller anden bog jeg lånte på biblioteket. Synes ikke rigtig det sidste mønster virker så godt men har jo desværre ingen baby at prøve dem på endnu så må væbne mig med tålmodighed. Det er i det hele taget et stort minus ikke at have en at prøve tøjet på når jeg syer det. Det er jo lidt træls at få syet en masse tøj til ham og så det bare ikke passer når han kommer. Har jo en drøm om at sy (næsten) alt det tøj han skal bruge selv så vil jo gerne sy lidt i forvejen for ved jo ikke hvor meget tid jeg får til den slags når først han melder sin ankomst. Men synes generelt tøjet ser ud til at have passende proportioner så tager chancen og håber det passer og ellers må jeg håbe det er til at rette til rimelig nemt. 

Vil da også lige vise det pusleunderlag/taske jeg har syet til når mig og bettemanden skal på tur. 
Synes selv den er blevet SÅ fin! Elsker det blomstrede stof og selvom blomster måske er lidt tøset synes jeg det går fint til en dreng også. 

lørdag den 14. december 2013

Blogloving

Lige endnu et lille indlæg fra mig. Sidder og forsøger at få bloggen på blogloving og er jo total ny i denne verden (hvert fald den verden bag bloggene) g aner derfor ikke meget om denne verden...men kunne jo godt tænke mig at få min blog på blogloving som er der hvor jeg følger alle jer andre. Var inde for at undersøge lidt om hvordan man gør og de eneste jeg kunne komme frem til var at man skulle kopiere denne adresse:
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11411765/?claim=nb3by4rsdy5">Follow my blog with Bloglovin</a>

Men hvad skal man gøre ved adressen?? Er SÅ lost!

Problem solved!! :)

Barselsgave

Nå så gik der lige lidt for længe inden jeg fik oprettet et nyt indlæg på bloggen...det var jo ikke lige meningen.

Jeg har syet en masse tøj til klumpen efterhånden men vil lige starte med at vise dette fine sæt jeg syede for lang tid siden efterhånden til min veninde i barselsgave. En trøje og et par fine baggy pants begge efter mønstre fra Ottobre (kan ikke lige huske hvilket nummer)


 
Ud over dette sæt fik han også et fint babytæppe som jeg efterhånden har syet mange af når mine veninder har formeret sig. Har dog ikke lige et billede af det tæppe han fik men her er et andet jeg har syet. Tror faktisk det var det første babytæppe jeg syede...det var til min venindes lille Emma...og hun bruger stadig tæppet flittigt selvom hun nu er i børnehave så det er jo skønt at det er brugbart det man giver i barselsgave.


Og nu lover jeg at der ikke går lige så lang tid inden næste indlæg kommer. Har jo også en frygtelig masse tøj jeg har syet til klumpen som skal vises frem ;)